top of page

Vad är det som göra att vi mår bra i vårt arbetsliv?

Ja, det är såklart olika från person till person men det finns ändå några olika faktorer som generellt påverkar oss positivt.

Först och främst så är det är en klok idé att försöka hitta en så hållbar och hälsosam vardag som möjligt. Med det så menas en god balans mellan arbete och fritid.


När vi mår bra, känner oss lyckliga och upplever att vi har en balans i vardagen som vi är nöjda med då blir vi också mer produktiva. Att zooma ut, fundera kring sin vardag och att medvetengöra är en bra start för att sedan kunna göra förändringar. När vi har aktiviteter i vår vardag som ger oss energi har vi också mer energi att ge av.


Men tillbaka till frågan, om jag ska nämna en faktor som är otroligt viktig för oss människor gällande vårt görande så är det meningsfullhet. Det är när vi känner meningsfullhet i ex. vårt arbete och våra arbetsuppgifter som vi också skattar högre på frågan vad det är som gör att vi känner lycka på arbetet.

Och vad är då meningsfullhet? Jo, vi upplever meningsfullhet när vi känner att det vi gör är viktigt, när vi känner att vi behövs och att vi kan göra skillnad.


Ta en liten stund att fundera över om du upplever meningsfullhet under din arbetsdag? Och i så fall vad det är som får dig att känna det?


Ta hand om dig!

Vanessa


10 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page